appélis.se

Slättanäs, NV-S 1-3m/s

Vi vaknade enligt Facebook inlägg till denna utsikten

Uppåt
image

Styrbord
image

Barbord
image

När frukostgröten kokade som bäst slocknade plattan och en stund efter blev kapten ganska nervös när han trodde båten var full med gasol. Efter att ha fläktat med skärbrädan ett tag tyckte han det var himla märkligt att den slocknat, att det inte luktade något någonstans och när man öppnade plattan var det tyst. Kände lite på kulan och bytte till en full. Strax efter blev det frukost.

Såg prognos om regn och åska på förmiddagen fram till 14, men såg inget regn och det såg ut att klarna upp mer vid 11-tiden. La ut och hann inte långt förrän det öste ner och började mullra.

image

Vände och följde med åskan in till gästhamnen, i hopp om att något i land var tillräckligt mycket högre än oss och. Kändes mest som åskan var över oss hela vägen in tills den gick vidare upp över land och vi vände utåt igen. Gick först ut mot Aspö det det såg lite klarare ut. Hissade segel i höjd med Länsmann och åkte mot Hasslöbron. Mot slutet av Aspö sken solen och det mesta blöta hade torkat. Resten av vägen hem blev jättelugn och fin och solbrännan bättrade på för dem som höll sig på däck. Köttbullar och makaroner fyllde buken medan vi väntade på broöppning. Fick sällskap av kustbevakningen genom bron. Stannade för ankare innan för Jordö för att bada och höra vart det nya mullrandet skulle ta vägen medan vi klädde på strumpa och bomkapell. Det var löjligt mycket maneter i vattnet så det blev inget bad. Plockade upp några med håv och visade hur slibbiga de är.