Klimprunda

Tog en runda för att prova segla på bara genua. Fia ville följa med och somnade först i bilen, gjorde sedan flera tappra försök att somna i ruffen och sittbrunnen, för att till slut somma framför nedgången i höjd med Jordö. Rullade in och gick för motor genom Djupasund och guppade sedan sakta ut mot Eneholmen, där vinden la sig. Ankrade och badade i 22 gradigt vatten mellan klimparna.

 

2015-07-05 16.32.55

Gick tillbaka för motor genom Djupasund och seglade resterande bit ända in i hamn och väckte Fia. 27 grader i vattnet, hittade glapp till vindgivaren vid servern, avslutade med bad vid Slättanäs badplats med nya fina bryggor.

Karön Slättanäs

Kastade loss efter lunch i lätt vind, och lämnade en klart underskattad Karön. Fin badstrand, med möjlighet till skugga, fräsch toa/dusch och räkbuffe. Satte segel inne från lyspricken vid Karön och kryssade ut. Det kändes lite trångt vid grunden utanför Gö och vi tog in till första revet på genuan för att kunna slå snabbare. Hade bra fart ända ut till västpricken, där avtog vinden och vi gick sakta mot Nålsten. Saknade vindvärden hela vägen. Omkring nålsten fladdrade seglen mer i vågorna än de drev oss frammåt så vi gick för motor därifrån. Inne på fjärden blåste det lätt, klart segelbart men vi fortsatte för motor för att komma snabbare in i hamn och natta barnen hemma.

Arpö Karön

Kastade loss med sovande barn och seglade iväg med genua som tog oss bort till badviken i 0,1-0,2 knop innan den blev hängande. Gick utanför klimparna med motor och provade genua igen, hängande. Testade spinnaker efter övertalning. Den fyllde nästan och gav ca 1 knop.

2015-07-02 07.25.04
2015-07-02 07.27.12

Barnen var inte helt nöjda med att vakna i en gungande båt, men blev glada när de fick se ”piratseglet”, anade inte vidden av min list med det namnet på spinnakern förrän andra gången det blev aktuellt att byta – ”vilket segel ska vi ha, genua eller piratsegel?” Mamma blev nerröstad. Med ett par byvindar som gav nära 2 knop seglade vi så hela vägen runt Gö udde. In mot Ronneby hade vi vinden i sidan och fick byta till genua. Kom fram till Karön strax efter lunchtid. Badade och åt räkfrossa.  Pappas pyttepirat somnade sittande efter 5 räkor och vi fick lägga henne på en filt på golvet.

2015-07-02 20.15.21

Slättanäs Arpö

Seglade upp till Jordö och gick lilla sundet med motor, hittade nog lite djupare ränna efter lillholmen denna gången, närmre Vagnö. Grillade lite kyckling på berget och la oss vid solnedgång för att gå västerut tidigt.