Onsdagssegling

Idag gästade Ebbe som gast. Tillräckligt bra seglare för att vi skulle kunna göra vår bästa segling hittills. Missade starten, kom långt ner mot Jordö och hade knappt någon fart vid startsignal och glömde rulla ut hela genuan. behövde slå för att nå Stutaflöten första gången. Seglade sedan bättre än vanligt, kanske något högt mot vinden i försök att inte kränga för mycket för ordinare gast.

onsdagssegling 3-7 m/s

hissade storen med rev1. precis innan start mojnade det lite så hela storen kom upp. vi rundade stutaflöten som första båt, coolt. gick inte lika bra på slören tillbaka. knappade in lite på kommande kryssar, var kanske lite fega mot upphinnande båt vid andra rundningen av stutaflöten, och han var förbi innan nästa. försökte komma runt på lovart sidan till slören men kom för nära och fick ligga kvar på läsidan tills han fick fart. fick iaf en bättre slör med mindre uthal. slutade som 5:a en sekund före nästa båt. fin segling med bra start och många fina rundningar och skapliga slag.

Arpö, 8-12 m/s

Gick för motor hela vägen båda hållen. Firade nationaldag med smörgåstårta och cider till lunch, krypa in i eken och grilla innan hemfärd. det hade blåst upp och vi släppte bak oss till ankaret med en tamp i bryggan och drog oss tillbaka innan vi gick iväg. funkade bra. 15-17 grader i vattnet.