appélis.se

Onsdagssegling, O, 1-3m/s

Idag var Johan med oss och invigde spinnaker och visade hur den hanteras. Mycket kul att få se den uppe och hur man gör med den, tack Johan!

Kom ut ganska sent, hann bara sätta segel och segla rakt mot startlinjen.

På vägen mot Stutaflöten hade vi vinden i sidan och något bakifrån ibland. Båtarna bakom satte spinnaker och började knappa in. Vi satte också spinnaker och började knappa in på Rolf och hann komma upp jämsides. Rundade vid Stutaflöten som 3:e båt, med tre i bredd och plats för märke.

Höll kvar och ökade ledningen mot Patrik ner till Helgö. Gick lite för rakt mot Almö södra för att klara vreden inne i viken och började pina för mycket efter att ha upptäckt det. Patrik däremot gjorde ett fint ben med bra höjd och fart och hann förbi innan märket. Vi nådde inte märket efter första slaget och tappade ytterligare. Nådde inte Almö norra heller och fick slå ytterligare en gång och Patrik hade dragit ifrån mer än vi kunde hämta in.

Strax efter Almö norra satte vi spinnaker igen, i halvmörker, först som timglas och insnurrad i genuan och därefter som det ska se ut. Hann aldrig ifatt Patrik men ökade avståndet från Roland. Kom i mål som 4:e båt med tända lanternor.

Även i omräknad tid kom vi 4:a med ca 30s marginal, ca 2,5 min efter Patrik. Sammanlagt, med en DNC mindre att räkna, har vi kommit ifatt Johan med hans egen hjälp. Mellan oss blir lär det bli tuff kamp och spänning hela söndagen, hoppas ingen glömmer nyckeln eller råkar ut för något annat då…