appélis.se

Första semesterresan, O-NO 5-10m/s

Vi la ut i lite väl hård sidvind, tydligen lågvatten också för vi fastnade på vallen bakom båtplatsen och blev liggandes på tvären bakom stolparna ett bra tag innan vi till slut hamnade i läge som var bättre att lämna från än att försöka komma tillbaka in från.

Seglade ut till Arpö, där var ganska fullt och då vinden låg på så ankare släppte, låg några längs med både bryggan och nocken. Trots erbjudande att ligga utanpå vilken båt vi ville seglade vi hemåt.

Vi vände i Djupasund för att ankra och göra lite mat i lä om Slädös SV udde. Efter maten bestämde vi oss för att stanna över natten. Satte upp taket till sittbrunnskapellet när daggen började lägga sig för att känna hur det känns. Nattade de små och tömde några burkar från kölfickan.

Efter en lugn och fin natt och ett morgondopp åt vi frukost i en torr sittbrunn och seglade vi ett varv runt Store klimp och Lille klimp och sedan hem och la till som om vi gjort det förut. Blev åter igen löjligt nöjd med hur smidigt det är med autopilot när man vill semestersegla med små barn.
image

image

image

image